کمبود کنستانتره برای تولید 55 میلیون تو فولاد
به گفته یک کارشناس فولادی(محسن فرج اللهی): از مشکلات صنعت کشور ما به جزکمبود تامین انرژی کمبود مواد اولیه مثل کنستانتره است. تا جایی که کمبود کنستانتره و قراضه جزو چالش های مهم این صنعت است.
همچنین ایشان افزودند: از آنجایی که صنعت فولاد قلب تپنده اقتصاد است این صنعت با مشکلات و چالشهایی از جمله هزینه حمل و نقل، تامین آب، تامین مواد اولیه، عدم تجهیرات و تکنولوژی جدید، قیمت گذاری و تامین سوخت و انرژی مواجه است.
و همچنین با توجه به چالش هایی در زمینه کمبود مواد اولیه افزودن :عدم توازن در زنجیره به دلیل تصمیمات غیر کارشناسی شده همانند سدی در برابر پیشرفت قرار گرفته و مانع از توسعه متوازن و پایدار میشود. چالشها و موانعی که در حال حاضر با آن رو به رو هستیم، شامل کم توجهی به توسعه پایدار و حفظ سلامت محیط زیست و پیشگیری از آلودگیهای زیست محیطی، تامین مواد اولیه و هزینه انرژی و سوخت در حمل و نقل است.
با توجه به این که در سال 1404 برنامه و هدف تولید 55 میلیون تن فولاد است افزود: براساس افق در نظر گرفته شده، تا سال ۱۴۰۴ صنعت فولاد کشور باید به تولید ۵۵ میلیون تنی دست یابد. در این راستا، با توجه به اینکه ذخایر معادن کشف شده رو به پایان است و در معادن عمیق نیز نیاز به مطالعه و تحقیق زیادی وجود دارد، در چنین شرایطی، کشور برای تامین مواد اولیه با مشکلات جدی همراه خواهد شد.