ورق گالوانیزه چیست

folder_openورق
commentبدون دیدگاه
ورق گالوانیزه چیست

محصولات فولادی در عین مقاومتی که دارند، آسیب پذیر نیز هستند. خطراتی مانند زنگ زدگی و اکسید شدن، مقاطع فولادی را تهدید می کند. بدیم منظور کارشناسان و متخصصان حوزه فولاد و آهن روش هایی را برای کاهش عوامل بیرونی زنگ زدگی در نظر گرفته اند. یکی از راه هایی که استقامت ورق ها را افزایش می دهد، فرآیند گالوانیزه کردن (روی اندود کردن) است. به سبب استحکام بالا، این محصول در صنایع مختلفی بسیاری استفاده می شود. شرکت بازرگانی رامکو یکی ازتأمین کنندگان کلیه مقاطع فولادی است که بیش از دو دهه در این زمینه فعالیت دارد. شما می توانید خریدی مقرون به صرفه و مطمئنی را از این مجموعه تجربه کنید. قیمت روز ورق گالوانیزه به صورت روزانه در وبسایت رامکو اعلام می گردد. همچنین شما می توانید استعلام قیمت ورق گالوانیزه را به صورت روزانه در کانال تلگرامی رامکو بگیرید. و یا این که به طور مستقیم با کارشناسان ورق در این مجموعه تماس گرفته و به صورت تلفنی قیمت ها را استعلام بگیرید.

شماره تماس: 71400040-021

آن چه در این بخش خواهیم خواند:

_  تعریف ورق گالوانیزه

_ ویژگی های اصلی ورق فولادی گالوانیزه

_ اندازه و ابعاد ورق های گالوانیزه

_ کاربرد ورق گالوانیزه چیست؟

_ مزیت های ورق گالوانیزه

_ کوتینگ در ورق گالوانیزه چیست؟

_ فرآیند تولید ورق گالوانیزه به چه صورتی است

_ قیمت ورق گالوانیزه

تعریف ورق گالوانیزه

یکی از ورق های فولادی پرکاربرد، ورق گالوانیزه است. ورق گالوانیزه در بازار آهن با عنوان آهن گالوانیزه نیز شناخته می شود. ورق های فولادی عمدتا با شیوه نورد گرم و نورد سرد تولید شده و به بازار عرضه می گردد. آن دسته از ورق هایی که با شیوه نورد گرم تولید می شود، طی فرآیندی گالوانیزه می شوند. حال این سوال پیش می آید که فرآیند ورق گالوانیزه چیست ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که در طی فرآیند گالوانیزه شدن، بر سطح ورق پوششی از جنس فلز روی (ZN) کشیده می شود. به این فرآیند، روی اندود کردن نیز گفته می شود. این فرآیند دوام و استحکام ورق را در برابر خوردگی و زنگ زدگی افزایش می دهد.

ویژگی های اصلی ورق فولادی گالوانیزه

_ هزینه نگهداری و تعمیر ورق های گالوانیزه در مقایسه با سایر ورق ها کمتر است.

_ ورق های گالوانیزه در عین مقاوم بودن، هزینه تولیدشان نسبت به سایر ورق های مقاوم کمتر است.

_ ورق های گالوانیزه مناسب جوشکاری هستند.

_ انعطاف پذیری  ورق گالوانیزه بالا بوده، در نتیجه فرم دهی آن بسیار آسان است.

_ سطح ورق گالوانیزه نسبت به سایر ورق ها براق است.

_  از مهم ترین ویژگی های ورق گالوانیزه مقاومت در برابر خوردگی و اکسیده شدن است. فرآیند گالوانیزه شدن عمر ورق را تا 50 سال افزایش می دهد. لازم به ذکر است بازرسی و معاینه فنی ورق های گالوانیزه بسیار ساده بود و این موضوع اعتبار فنی ورق گالوانیزه را در برابر سایر ورق ها افزایش می دهد.

در برخی از موارد جهت افزایش مقاومت و زیبایی و تزئین، ورق های گالوانیزه را رنگ آمیزی می کنند.

اندازه و ابعاد ورق های گالوانیزه

ورق گالوانیزه در سایزها و ابعاد متفاوتی تولید می شوند.  ابعاد ورق گالوانیزه از جهات مختلفی مهم است. بدین منظور کلیه کارخانجات تولید کننده ورق گالوانیزه مشخصه ظاهری محصولاتشان به صورت دقیق اعلام می کنند. دانستن ابعاد ورق های گالوانیزه مزایای مختلفی داشته و در نتیجه مشتریان با اطلاع از ابعاد ورق ها می توانند متناسب با نیازشان انتخاب دقیق تری داشته باشند.

کاربرد ورق گالوانیزه چیست؟

همانطور که پیش تر اشاره شد، فرآیند گالوانیزه کردن موجب افزایش استحکام ورق در برابر زنگ زدگی می شود. این ویژگی باعث شده در مناطق مرطوب و معتدل به وفور مورد استفاده قرار بگیرد. عمده ترین کاربرد ورق گالوانیزه در تولید کابینت آشپزخانه، کانال های خنک کننده و همچجنین کانال های تهویه هوا است.

سایر کاربردهای ورق گالوانیزه به شرح زیر است:

_ ساخت انواع مخازن ساکن یا متحرک، مانند مخازن تانکرها

_ ساخت سقف‌ها و بدنه ی سالن های بزرگ یا سوله های صنعتی و غیر صنعتی.

_ ساخت انواع تجهیزات آشپزخانه، مانند یخچال یا ماشین لباس شویی.

_ ساخت انواع تابلوهای برق شهری یا صنعتی.

_ ساخت انواع پروفیل، لوله و محصولات فولادی گالوانیزه.

مزیت های ورق گالوانیزه

ورق های گالوانیزه دارای مزایای مختلفی است:

_ سختی بسیار زیاد

_ فرآیند ساده ی تمیزکاری ورق

_ هزینه ی کمتر در ساخت و نگهداری

کوتینگ در ورق گالوانیزه چیست؟

به قطرو ضخامت لایه ی سطح فلز کوتینگ ( درصد کوتینگ)  گفته می شود. هر چه لایه روی سطح ورق بیشتر باشد کوتینگ ضخیم تر است. کارخانه های مختلف متناسب با استاندارهایی که دارند، نوع خاصی از ورق گالوانیزه را تولید می کنند. درصد کوتینگ هر کارخانه متفاوت است. به عنوان مثال کوتینگ ورق های گالوانیزه کارخانه های هندی و ژاپنی بیش تر از 170 است. در مقابل گوتینگ ورق گالوانیزه تولید کشور چین دارای گوتینگ میان 100 تا 125 است.

فرآیند تولید ورق گالوانیزه به چه صورتی است

ورق های گالوانیزه با شیوه های مختلفی تولید می شوند. هر یک از این انواع ورق های که تولید می شوند، ویژگی های منحصر به فرد خودشان را دارند. در ادامه چهار روش تولید ورق های گالوانیزه را معرفی  خواهیم کرد:

_  تولید ورق به شیوه الکتروگالوانیزه (Electrogalvanization)

_ تولید ورق به شیوه گالوانیزه گرم یا حرارتی (Hot-Dip Galvanizing)

_ تولید ورق با شیوه پیش گالوانیزاسیون (Pre-galvanization)

_ تولید ورق به شیوه گالوانیلینگ (Galvannealing)

تولید ورق به شیوه الکتروگالوانیزه (Electrogalvanization)

در این روش با استفاده از جریان های الکتریکی و محلول الکترولیتی سولفات روی، روش الکتروگالوانیزه عملی می شود. ورق هایی که با این شیوه تولید می شوند، در مقایسه با سایر ورق های گالوانیزه ضخامت کمتری دارند. این ورق ها در صنایع حساس تری هم مورد استفاده قرار می گیرند. عمده ترین مصرف این ورق در صنعت خودروسازی است، زیرا قابلیت رنگ آمیزی بهتری دارند.

تولید ورق به شیوه گالوانیزه گرم یا حرارتی (Hot-Dip Galvanizing)

به این شیوه گالوانیزاسیون کلاسیک گفته می شود. بدین صورت که ورق های فولادی در یک استخر پر از روی، غوطه ور می‌شوند. روی، به علاوه اکسیژن، با سختی بسیار به سطح ورق اضافه می شود. به زبانی دیگر میان روی و فولاد پیوندی متالورژیکی شکل می گیرد.

مزیت این روش نسبت به سایر روش ها، اقتصادی بودن این راهکار است. علاوه بر این، به علت این که از تکنیک غوطه وری برای روی اندود‌کردن استفاده می شود، هر محصول فولادی در هر شکلی که باشد، امکان روی اندود شدن را دارد. همچنین، گفتن این نکته خالی از لطف نیست که گالوانیزاسیون با روش حرارتی، همه‌ی قسمت های فولاد را به خوبی آغشته می کند و استحکام مطلوبی به ورق فولادی می دهد.

تولید ورق با شیوه پیش گالوانیزاسیون (Pre-galvanization)

روش پیش گالوانیزاسیون، شباهت زیادی با روش گالوانیزه ی گرم دارد. تفاوت این دو روش در این است که در روش پیش گالوانیزه، ابتدا فلز با یک مایع، تمیز می شود، سپس ورق برای گالوانیزاسیون در یک استخر پر از روی به شیوه ی رفت و برگشت، گالوانیزه می شود. ورق های پیش گالوانیزه، یکپارچگی و یک دستی بیشتری نسبت به روش گالوانیزه ی گرم دارند.

تولید ورق به شیوه گالوانیلینگ (Galvannealing)

گالوانیلینگ روشی نسبتاً زمان بر و حساس است؛ در این شیوه، متخصصان، ورق های فولادی را با دو روش گالوانیزاسیون گرم و گداختگی تولید می کنند. نحوه ی انجام این فرآیند هم به این شکل است که ابتدا ورق با روکشی از جنس عنصر فلزی روی پوشش‌دهی می‌شود، سپس در فرآیند کوره های گداخته قرار می گیرد. محصول این فرآیند، یک ورق آلیاژی خواهد بود (آلیاژی از روی و آهن).

گالوانیزاسیون از راه حل هایی است که برای بر طرف کردن ضعف مقاطع فولادی به کار گرفته می شود و مقاومت مقاطع را در برابر خوردگی افزایش می دهد گالوانیزاسیون با روش‌هایی مانند شیوه‌ی حرارتی، گالوانیلینگ یا پیش گالوانیزه انجام می شود و هر کدام از این روش ها، کاربرد و خاصیت خود را دارند.

قیمت ورق گالوانیزه

دانستن قیمت ورق گالوانیزه به صورت روزانه و لحظه ای برای مصرف کنندگان این محصول فولادی بسیار مهم وضروری است. کارشناسان ومتخصصان این حوزه همواره توصیه دارند تا مصرف کنندگان از قیمت های این محصول به صورت لحظه ای و روزانه اطلاع یابند. قیمت روز ورق گالوانیزه به صورتروزانه در وبسایت رامکو اعلام می شود. همچنین در کانال تلگرامی رامکو می توانید قیمت ها را استعلام بگیرید و یا این که از طریق تماس تلفنی قیمت ها اعلام گردد. کارشناسان رامکو آماده پاسخگو به مشتریان گرامی هستند. شما می توانید برای استعلام قیمت ورق گالوانیزه و ثبت خرید با شماره زیر تماس بگیرید.

شماره تماس: 71400040-021

 

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست