ورق صنعتی چیست

folder_openورق
commentبدون دیدگاه
ورق صنعتی چیست

ورق ها در صنایع گوناگون تولیدی، کاربردی فراوان دارند. از انواع مختلف ورق ها برای تولید لوازم خانگی و همچنین در صنعت ساختمان سازی استفاده می شود. یکی از انواع مختلف ورق ها، ورق صنعتی است. ورق صنعتی کاربردی صنعتی دارد. ورق صنعتی یا همان ورق فولادی در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. قیمت ورق صنعتی به صورت روزانه اعلام می گردد. به دلیل نوسانات بازار قیمت روز این محصول نیز تغییر می کند و قیمت ثابتی نمی توان برای آن اعلام کرد. شما می توانید قیمت ها را در وبسایت رامکو مشاهده کرده و یا  این که با شماره زیر با کارشناسان ورق ما تماس گرفته و به صورت تلفنی استعلام بگیرید.

شماره تماس: 71400040-021

آن چه در این بخش خواهیم خواند:

_ تعریف ورق صنعتی

_ ورق صنعتی با چه روش هایی تولید می شود

_ قیمت روز ورق صنعتی

ورق صنعتی چیست

ورق صنعتی یا ورق فولادی در صنعت ساختمان سازی بیش ترین کاربرد را دارد. این ورق کیفیت بالایی دارد. از برش خوردن تختال و اسلب ورق های صنعتی تولید می شوند.

 ورق صنعتی با چه روش هایی تولید می شود

ورق های صنعتی به دو شیوه زیر تولید می شوند:

_ تولید به روش نورد سرد

_ تولید به روش نورد گرم

فرآیند نورد سرد ورق صنعتی

ورق نورد سرد که به آن ورق روغنی هم گفته می شود. این ورق در ساختارش دارای آلیاژی خاص است. در ترکیبات خود عنصر کربن دارد. از ویژگی های اصلی ورق صنعتی انعطاف پذیرای بالای آن است. به دلیل ویژگی هایی که دارد از آن برای تولید لوازم خانگی و خودروسازی استفاده می شود.

فرآیند نورد سرد صنعتی موجب کاهش ضخامت ورق می شود. کاهش ضخامت ورق صنعتی تا جایی باید باشد که بتوان از آن برای تولید محصولات خانگی بهره برد. در فرآیند نوردکاری، ورق روغنی یا گالوانیزه را به چند قفسه‌ی نورد رفت و برگشتی و یا سلسله‌ای می فرستند. هر یک از قفسه های نورد، دارای چارچوبی از جنس فولادی هستند. یاتاقان های غلتک ها را در آن قرار می دهند، بدین ترتیب نیروی وارد بر یاتاقان ها و نیروی نورد را تحمل می کند.

ورق ها معمولا از قفسه هایی که دارای چهار غلتک هستند عبور داده می شوند تا از میزان فشار نیروی وارده کاسته و دقت و ظرافت در انجام فرآیند نورد ورق های صنعتی افزایش یابد و در نتیجه به ضخامت و نازکی مورد نظر برسند.

جالب توجه است بدانید که آن دسته از غلتک‌هایی که به صورت مستقیم با ورق در تماسند، قطرشان کمتر بوده و در مقابل آن غلتک های پشتیبان، قطرشان بیش تر است. برخی از ویژگی های ورق صنعتی به شرح زیر است:

_ داری سطحی صاف و صیقلی هستند

_ امکان رنگ کاری بر سطح آن

_ قابلیت خمش و بُرش مناسب

_ ابعاد ورق سرد نسبت به ورق گرم محدودتر است

لازم به ذکر است که قیمت ورق صنعتی به شیوه نورد سرد نسبت به ورق صنعتی با نورد گرم بالاتر است.

معرفی انواع مختلف ورق صنعتی نورد سرد

ورق های صنعتی نورد سرد با توجه به ترکیب آلیاژ و سایر فعالیت ها مثل رنگ آمیزی به انواع مختلفی دسته بندی می شوند. برخی از مهم ترین ورق های صنعتی که با نورد سرد تولید می شوند عبارتند از:

ورق روغنی

از کاربردی ترین ورق های صنعتی با نورد سرد است. از ویژگی های اصلی این ورق مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی است.

ورق گالوانیزه

ورق های سرد طی فرآیندی گالوانیزه شدن، لایه ای سطح آن را پوشش می دهد. به محصولی که طی این فرآیند تولید می شود ورق روی اندود گفته می شود. این ویژگی باعث می شود تا استقامت ورق دربرابر خوردگی افزایش یابد.

ورق گالوانیزه رنگی

همانطور که از نامش پیداست، ورق رنگی از ورق گالوانیزه بدست می آید. رنگ آمیزی ورق گالوانیزه به محصول ویژگی هایی مانند استقامت در برابر خوردگی و زیبایی ظاهری می افزاید. بیش ترین کاربرد ورق رنگی گالوانیزه را در ساخت لوازم خانگی مانند یخچال، پوشش سقف و غیره می توان مشاهده کرد.

فرآیند نورد گرم ورق صنعتی

نورد گرم، فرآیندی است که طی آن شمش فولادی در کوره ریخته شده و بعد از خروج از این کوره، یک پوسته‌ی اُکسیدی روی آن تشکیل می‌شود. به منظور رفع این لایه‌ی اُکسیدی، آن را وارد مرحله‌ی پوسته‌شویی می‌کنند.

پس از انجام این روش، فولاد وارد نورد خشن می‌شود؛ به این معنا که چندبار از بین غلتک‌ها عبور کرده تا به ابعاد مورد نظر برسد؛ سپس آن را روی غلتک‌های نورد گرم قرار می‌دهند که سبب کاهش تدریجی دمای فولاد می‌شود. در مرحله‌ی بعد، فولاد وارد فاز آخر نوردگرم شده و به سمت قفسه‌های نورد نهایی ارسال می‌شود. طی این مراحل، فولاد می بایست از 5 الی 7 قفسه عبور کند تا به ضخامت 1.8 تا 3 میلی متر برسد.

ورق نورد گرم که به ورق سیاه معروف است، تنها ورقی است که طی نورد گرم تولید شده و از این رو ” ورق سیاه” نامیده می شود.

انوع ورق صنعتی نورد گرم

یکی از محصولات تولید شده بر اساس فرآیند نورد گرم، ورق سیاه است. ورق سیاه بر اساس ترکیبات آلیاژ به دسته های ST32 تا ST52 تقسیم می شوند. هر یک از این ورق ها بنا به ترکیباتشان، ویژگی های منحصر به فردی را دارند.

اورق های تولید شده با نورد گرم  کاربرد های مختلفی دارند.  به عنوان مثال، از ورق صنعتی با نورد گرم هم در صنعت پتروشیمی، سدسازی، تانکر‌سازی و هم در  صنعت ساختمان و سازه های فلزی مورد استفاده قرار می گیرد.

ورق صنعتی، همان ورق فولادی است که به دلیل قرارگیری در فرآیند نورد گرم و سرد، مناسب به کارگیری در صنایع مختلف است. به همین دلیل، شناخت کامل نورد سرد و گرم و تأثیراتی که روی ورق صنعتی می گذارد، بسیار مهم و قابل توجه است.

قیمت ورق صنعتی

ورق های صنعتی قیمتی ثابت ندارند. قیمت روزانه این محصول به صورت روزانه و لحظه ای اعلام می شود. عواملی مانند قیمت ارز، شرایط اقتصادی و همچنین میزان عرضه و تقاضا در بازار قیمت روز ورق صنعتی را تحت تأثیر قرار می دهد. از این رو متقاضیان ورق، بایستی به صورت روزانه قیمت ها را استعلام بگیرند. لیست قیمت ورق ها را می توانید در وبسایت رامکو مشاهده نمایید. ما در وبسایت رامکو به صورت روزانه قیمت ها را اعلام می کنیم. همچنین قیمت ها در کانال تلگرامی رامکو به صورت لحظه ای اعلام می گردد. برای ثبت سفارش و پیگیری خرید خود می توانید از طریق شماره تماس زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

شماره تماس: 71400040-021

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست