ورق سیاه چیست

folder_openورق
commentبدون دیدگاه
ورق سیاه

ورق سیاه چیست

محصولات فولادی به دو شیوه نوردگرم و نورد سرد تولید می شوند. ورق سیاه حاصل از فرآیند تولید به شیوه نورد گرم است. بدین صورت که شمش تحت دمای بالاتر از 930 درجه سانتیگراد تحت عملیات نورد فشاری قرار می گیرد. این فرآیند سطح ورق تولید شده را تیره و مات می کند. درنتیجه محصول تولید شده  ازفرآیند نورد گرم را ورق سیاه (Hot Rolled Sheet) نامیده می شود. در بازار ازاین محصول عمدتا با نام های ورق گرم و ورق آهن  نیز شناخته شده است. فرم پذیری ورق سیاه طی فرآیند نوردگرم بهینه می شود. قیمت کلیه مقاطع فولادی و آهن آلات تحت تآثیر عوامل مشابهی چون نرخ ارز، میزان عرضه و تقاضا، تورم و سایرعوامل تغییر می کند. ورق سیاه جزو محصولات پرتقاضا در بازار آهن می باشد. از آن جایی که قیمت روز ورق سیاه ثابت نبوده و دارای نوسان است، توصیه می شود تا به صورت روزانه از قیمت ورق سیاه اطلاع یابید. شما می  توانید ازطریق شماره تماس زیر با کارشناسان زنجیره توسعه تأمین رام تماس گرفته و قیمت روزانه ورق سیاه را استعلام بگرید.

شماره تماس: 71400040-021

ورق سیاه

کاربرد ورق سیاه

تولید ورق با شیوه نوردگرم موجب افزایش استحکام ورق می شود و امکان استفاده از آن را برای تولید و ساخت سایر محصولات فولادی فراهم می آورد. داشتن ویژگی هایی چون قیمت مناسب، کیفیت و کشش بالا، خاصیت فرم پذیری و ماشین پذیری بالا باعث شده تا درصنایع مختلفی چون صنعت خودرو سازی، ساخت تجهیزات  ترافیک، مخازن تحت فشار وغیره مورد استفاده قرار بگیرد. با توجه به ماهیتی که ورق سیاه دارد به عنوان محصولی پایه ای و کار بردی از آن یاد می شود و از این محصول برای تولید نبشی، ناوانی، چارچوب، ورق روغنی و غیره استفاده می شود.

انواع ورق سیاه

ورق سیاه متناسب با ظاهر، کارخانه تولید کننده، کاربرد و همچنین مواد اولیه اش به انواع زیر تقسیم بندی می شود.

ورق سیاه معمولی یا ورق سیاه ST37: این ورق درصد کمی از کربن را در ترکیبات خود دارد و بدین دلیل از سختی کمتر برخورداراست. این محصول با نام اختصاری ST37 هم در بازار شناخته می شود. از ورق سیاه معمولی در صنعت ساختمان سازی که نسبت به سایر صنایع،  سبک ترمی باشد مورد استفاده قرار می گیرد. نکته ی قابل توجه این است که هرچقدر عدد ورق سیاه ST بالاتر رود سختی ورق افزایش خواهد یافت.  ورق سیاه معمولی دارای استحکام جوش پذیری و انعطاف پذیری بالا است. این ورق ها درضخامت هایی بین 2 تا 15 میلی متر تولید می شوند.

ورق صنعتی یا ورق ST52: به دلیل داشتن میزان کربن بالا، از استحکام بالاتری برخوردار است و درصنایعی چون پتروشیمی و سدسازی مورد استفاده قرار می  گیرد. لازم به ذکر است که با توجه به میزان کربن بالای موجود در ترکیبات ورق صنعتی از میزان انعطاف پذیری اش کاسته شده و نسبت به ورق سیاه معمولی شکننده تر می باشد. از دیگر ویژگی های بارز این ورق می توان به مقاومت پیچشی و خمشی و همچنین تحمل بار بالا اشاره کرد.

ورق سیاه کویل یا کلاف (رول شده): ورق سیاه معمولا به صورت کویل (کلاف یا رول شده) یا فابریک (شیت) تولید می شوند. ورق سیاه کویل یا کلاف شده با ضخامت 1.5 الی 15 میلی متر و در عرض های 1000، 1250، 1500 و2000در بازارموجود می باشد.

ورق سیاه فابریک یا شیت: این ورق در سایزهای مختلفی با ضخامت های بالا 15 میلی متر تولید می شوند. درمیان سایز های مختلف ورق سیاه شیت ابعاد ۱۰۰۰*۲۰۰۰ و ۱۲۵۰*۲۵۰۰ و ۱۰۰۰*۶۰۰۰ و ۱۵۰۰*۶۰۰۰ و ۲۰۰۰*۶۰۰۰ و ۲۰۰۰*۱۲۰۰۰ بیش ترین کاربرد را دارد.

تولیدکنندگان ورق سیاه کدامند؟

خوشبختانه امروزه ورق سیاه درایران توسط کارخانه های متعددی تولید می شوند که درادامه بدان اشاره خواهد شد:

ورق سیاه فولاد مبارکه، ورق سیاه اکسین، ورق سیاه کاویان، ورق سیاه گیلان، ورق سیاه سبا، ورق سیاه قطعات

قیمت ورق سیاه

همانطورکه در بالا بدان اشاره شد، ورق سیاه در بسیاری از پروژه های ساختمان سازی و صنعتی کاربرد وسیعی دارد. اهمیت قیمت ورق سیاه در این پروژه ها به اندازه ای است که قیمت نهایی وتمام شده این پروژه ها را تحت تأثیر قرار می دهد. ازاین رو دانستن لحظه ای قیمت ورق سیاه برای کسانی که در صنایع فوق فعالیت  دارند اهمیت دارد. شرکت زنجیره توسعه تأمین رام قیمت ورق سیاه را به صورت روزانه در وبسایت خود اعلام می نماید. همچنین می توانید به صورت تلفنی قیمت ها را ازکارشناسان این مجموعه استعلام نمایید.

 

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست