ورق روغنی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

folder_openورق
commentبدون دیدگاه
ورق روغنی

ورق روغنی چیست

ورق روغنی را معمولا با عنوان ورق سرد یا (Cold Rolled steel Sheet) می شناسند. این ورق در نتیجه فرآیند نوردسرد، پس از آنیل و کشش روی ورق سیاه تولید می شود. ورق هایی که در خط نورد گرم تولید می شوند، با اسید شستشوداده شده و اکسید زدایی می شوند و پس ازاین مرحله به واسطه ی قفسه های نورد تاندون، از ضخامت ورق ها کاسته شده و ورق های روغنی تولید می گردد. بدین دلیل این ورق ها را ورق روغنی نامگذاری کرده اند. ورق سرد یا همان (ورق روغنی) در طی انجام فرآیندهای فوق آبکاری شده، در نتیجه شکل پذیری و رنگ پذیری اش بالا رفته و به دلیل ویژگی های فنی ومکانیکی اش در صنایع مختلفی مورداستفاده قرار می گیرد. ورق روغنی در گریدهای مختلفی تولید می‌شود. از عوامل اصلی تفاوت در گرید آن می توان به مواد اولیه آن اشاره کرد که عبارتند از فسفر، منگنز، کربن وگوگرد.  قیمت ورق روغنی با توجه به نوسانات بازار ثابت نبوده و تغییرمی کند. شما می توانید جهت اطلاع از قیمت ها به صورت روزانه و لحظه ای و همچنین خرید ورق های روغنی با کارشناسان شرکت رامکو تماس بگیرید.

شماره تماس: 71400040-021

ویژگی های ورق روغنی

ورق های روغنی دارای سطح صاف و صیقلی هستند. تولید این محصول با فرآیند نوردسرد باعث شده تا کیفیت آن هم افزایش یابد. افزون بر این، مقاومت ورق را در برابر خوردگی و زنگ زدگی افزایش می دهد. از دیگر ویژگی‌های این محصول می‌توان به استحکام بالا در برابر فشار، دوام سطحی بالا، لعاب پذیری و ضدسایش بودن آن اشاره کرد. گفتنی است تولید ورق روغنی با روش نورد سرد در حجم بالایی میسر است که به کاهش نرخ این محصول منجر می شود.

انواع ورق روغنی

ورق روغنی متناسب با آلیاژ،استانداردتولید، ویژگی ها و خواص مکانیکی در سه دسته ی معمولی، نیمه کششی و فوق کششی تقسیم بندی می شوند که هریک کشش و استقامت متفاوتی دارند:

_ورق معمولی: ورق معمولی یا ورق ST12 دوام بالایی دارد. علاوه بر این خاصیت فرم پذیری وخمش بالایی داشته و جوشکاری روی آن به سهولت انجام می پذیرد.

_ورق نیمه کشش: ورق نیمه کششی  یا ورق ST13 دارای خاصیت جوشکاری و خمشی بالا تا90 درجه دارد. به همین دلیل در بسیاری از امور صنعتی وغیر صنعتی مورد استقبال قرار می گیرد. نکته مهم در این محصول محدودیت دردوام آن است.

_ ورق فوق کشش: ورق فوق کشش یا ورقST14 در میان انواع ورق های روغنی انعطاف پذیرتر است. این ویژگی باعث شده تا برای پرسکاری های عمیق بیش تمورد توجه قرار بگیرد. عمده مصرف این محصول در صنعت خودرو سازی می باشد.

_ ورق EK2: ورق روغنی EK2 دارای ویژگی لعاب پذیری بوده و ازاین رو در در ساخت صفحه اجاق گاز مورد استفاده قرارمی گیرد.

_ ورق  QSTE: ورق QSTE یکی ازانواع مختلف ورق روغنی است که خاصیت ضدسایش دارد و به دلیل استقامت بالایش در مقابل ساییدگی جهت تولید و ساخت قطعات زیرین خودرو مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد ورق روغنی

همانطورکه ملاحظه نمودید، ورق های روغنی درانواع مختلفی تولید می شوند وهریک از آنها به دلیل ویژگی ها و خواصی که دارند در صنایع مختلفی مورداستفاده قرار می گیرند. از جمله کار برد های ورق های روغنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ساخت لوازم خانگی مانند صفحه های اجاق گاز، یخچال،آب گرمکن، سینک؛ صنعت ساختمان سازی، کشتی سازی، خودروسازی، مبلمان و غیره.

تفاوت ورق روغنی با ورق گالوانیزه

ورق روغنی قیمت

 

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست