ورق رنگی چیست
ورق رنگی در واقع همان ورق گالوانیزه است که فرآوری و پوشش دهی سطحی شده است. ورق گالوانیزه هم همان ورق روغنی است که جهت افزایش مقاومتش در مقابل اکسید شدن وخوردگی، پس از نورد سرد لایه ای روی سطح آن می افزایند. این پوشش رنگی از جنس پلیمر بوده و به ورق ویژگی هایی می افزاید. در میان این مزایا، می توان به بهبود کیفیت در مقابل خوردگی اشاره کرد. میزان کیفیت ورق رنگی به اندازه ای است که حتی در صورت ایجاد خراش، احتمال اکسید شدن آن بسیار کاهش می یابد. علاوه بر این پوشش پلیمر، استحکام واستقامت ورق های رنگی را افزایش می دهد. نکته ی مهمی که در مورد ورق های رنگی وجود دارد این است که در سازه های تحت بار مورداستفاده قرار نمی گیرند.
کاربرد ورق رنگی
بیشترین کاربرد ورق رنگی را می توان در ساخت سقف ورزشگاه ها، سوله ها، بدنه یخچال وکابینت، دیوار کانکس و سایر لوازم خانگی مشاهده کرد. دلیل اصلی کاربرد ورق رنگی نسبت به سایر ورق ها علاوه بر پوشش رنگی شان، خاصیت مکانیکی و شیمیایی اش می باشد. همانطور که اشاره شد، پایه اصلی تولید ورق رنگی، ورق گالوانیزه می باشد. ورق رنگی نسبت به سایر ورق ها مقاومت بالایی دربرابر خوردگی داشته باشند. داشتن ویژگی فوق اهمیت و کاربردش را افزایش می دهد. به طور کلی ورق رنگی برای تولید محصولاتی که استحکام در کنار زیبایی الویت دارد، کاربردی می باشد.
کاربرد ورق رنگی در تولید لوازم خانگی: با توجه به ویژگی و کیفیت و ظاهری که دارند ورق های رنگی دارند، از آن درتولید لوازم خانگی به وفوراستفاده می شود. نمونه بارز استفاده ورق رنگی را می توان در تولید بدنه لباس شویی و یخچال مشاهده کرد.
کاربرد ورق رنگی در ساختمان سازی: تولید سقف های شیروانی وانواع کرکره از ساده ترین کاربرد ورق رنگی درساختمان سازی است. به علاوه از ورق رنگی برای زیبا سازی نمای بیرونی ساختمان استفاده می شود.
قیمت ورق رنگی
قیمت ورق رنگی به عوامل متعددی وابسته است. قیمت این محصول فولادی تحت تاثیر شرایط مختلفی چون بازار آهن و سایر عوامل دارای نوسان است. همانطور که اشاره شد، ماده خام جهت تولید ورق رنگی ورق گالوانیزه است، بدین ترتیب قیمت ورق رنگی هم تابع قیمت ماده اولیه آن است. علاوه بر این قیمت ورق رنگی وارداتی هم وابسته به نرخ دلار می باشد و با افزایش وکاهش آن دستخوش تغییر است. از این رو اهمیت دارد تا قیمت ورق رنگی را به صورت روزانه اطلاع داشته باشید. شما می توانید با کارشناسان رامکو جهت اطلاع از قیمت روزانه ولحظه ای ورق تماس گرفته و خرید نمایید.
شماره تماس: 71400040-021
فرآیند تولید ورق رنگی چگونه است؟
پس از اینکه ورق از خط نورد سرد خارج می شود، جهت گالوانیزه شدن به بخش پوشش دهی با روی منتقل می شود. ورق ها با روش گالوانیزه گرم پوشش داده می شوند. سپس جهت اطمینا ن از عاری بودن از آلودگی، ورق ها را چربی زدایی می کنند. در گام بعدی ورق در دو مرحله با پوشش های پلیمری رنگ آمیزی می شوند. مرحله اول را پوشش زیرین یا backcoat می نامند. دراین مرحله ضخامت رنگ مابین 7-15 میکرون است. مرحله دوم با عنوان پوشش رویی یا Top coat شناخته می شود. درمرحله دوم ضخامت رنگ یا پوشش مابین 20-25 میکرون است.
رنگ آمیزی ورق رنگی
جالب است بدانید که نوع پوشش رنگ در کاربرد ورق رنگی به طور مستقیم تأثیرگذار است. پلیمرهای به کار رفته در رنگ آمیزی دو مرحله پوشش رویی و زیرین از هم متفاوت می باشد. در مرحله اول یا Back Coat از پلی آمید، اکریلیک، پی ویدی اف، پلی استر، اپوکسی و پلی یورتان استفاده می شود. امادر مرحله دوم یا همان پوشش رویی ز اپوکسی یا پلی استر استفاده می شود. لازم به ذکر است که پوش دهی به دو صورت پودری و مایع انجام می شود که در ادامه به طور خلاصه شرح داده می شود.
روش پودری (الکترواستاتیک): دراین روش میان ورق و پودر سنگ با اعمال جریان الکتریکی و بارهای مخالف، چسبندگی ایجاد می شود. در انتها جهت ذوب پودر و جذب آن به سطح ورق حرارت دهی انجام می شود.
روش مایع: دراین شیوه رنگ مایع بر سطح ورق در حال تولید پاشیده می شود. از ویژگی های بارز رنگ پاشی به این روش ضخامت یکنواخت رنگ می باشد.
ورق رنگی تنوع بالایی دارد. حدود 16 طیف رنگی در بازار یافت می شود و این تنوع رنگی دست مصرف کننده را برای خرید باز می گذارد. نکته مهمی که اشاره به آن ضروری می باشد که اگر ضخامت رنگ حدود200 میکرون باشد، می توان روی آن چاپ انجام داد.
ضخامت وعرض ورق رنگی
همانطورکه دربالابدان اشاره کردیم، ورق های رنگی در جهت تحمل بارهای فشاری و کششی طراحی نشده است. از این رو نیازی به داشتن ضخامت بالا وجود ندارد. ضخامت موردنظر برای ورق های رنگی ما بین0.2 تا 0.7 میلی متر می باشد. لازم به ذکراست که با افزایش ضخامت ورق به مراتب قیمتش هم افزده می شود. از این رو توصیه بر این است که درهنگام انتخاب ورق برای پروژه ی مورد نظر دقت بفرمایید. در مقابل ضخامت های متغیر، اندازه عرض ورق رنگی ثابت است. ورق های رنگی عمدتا در عرض های 1000 و 1250 میلی متر تولید و به بازار عرضه می شوند. همچنین ورق ها به صورت رول نیز به بازار عرضه می شوند. وزن هر طول مابین4 الی 9 تن است.
تولیدکنندگان ورق رنگی کدامند
در بازار فولاد ورق های رنگی به صورت تولیدِ داخل و وارداتی موجودهستند. با این وجودعمده نیازبه این محصول فولادی از تولید کارخانجات داخل کشور تامین می گردد. در راس تولیدکنندگان داخلی ورق رنگی می توان به کارخانه های فولاد مبارکه اصفهان، گروه صنعتی فولاد بهمن، صنایع هفت الماس، گروه کارخانجات نورد ولوله سمنان قرار دارند. در میان واردکنندگان این محصول می توان به کشور چین، هند، اوکراین وامارات متحد عربی اشاره کرد.