لوله مسی چیست و چه کاربردی دارد

folder_openلوله
commentبدون دیدگاه
لوله مسی چیست

از محصولات پر مصرف فولادی می توان به لوله مسی اشاره کرد. بیش ترین مصرف لوله مسی، تولید کولرهای گازی است. قیمت لوله مسی در بازار فولاد نوسان های زیادی را تجربه می کند. بدین ترتیب مصرف کننده ها بایستی قیمت ها را پیش از خرید به صورت روزانه و لحظه ای استعلام بگیرند. قیمت روز لوله مسی در وبسایت رامکو اعلام می شود. همچنین شما می توانید قیمت ها را در کانال تلگرامی رامکو روزانه مشاهده نمایید. علاوه بر این کارشناسان فروش لوله به صورت تلفنی قیمت ها را به مشتریان گرامی اعلام می کنند. ارتباط با کارشناسان و دریافت مشاوره و ثبت و پیگیری خرید با شماره زیر امکان پذیر است.

شماره تماس: 71400040-021

آن چه در این بخش خواهیم خواند:

_  تعریف لوله مسی

_ انواع مختلف لوله مسی بر اساس نوع عملکرد

_ تعریف لوله مسی شاخه ای

_ تعریف لوله مسی کلاف

_ تعریف لوله مسی کویل

_ تعریف لوله مسی مویی یا (capilary)

_ دسته بندی لوله مسی بر اساس نیاز بازار

_ تقسیم بندی لوله‌ های مسی بر اساس ضخامت دیواره‌

_ فرآیند و مراحل تولید لوله مسی

_  لوله حرارتی مسی چه مزایایی دارد

_ بررسی معایب لوله های مسی

_ قیمت روز لوله مسی

تعریف لوله مسی

لوله مسی در دسته محصولات فولادی پر کاربرد قرار دارد. آلیاژ مس به کار رفته در ساختار این محصول، موجب افزایش استحکام آن می شود. این محصول در دو دسته مختلف لوله مسی سخت و لوله مسی نرم در بازار فولاد یافت می شود. این دو نوع لوله مسی به لحاظ کیفیت، خواص ساختاری و در نتیجه در قیمت فروش تفاوت هایی دارند.

لوله مسی نرم

کاربرد اصلی لوله مسی نرم در ساختمان سازی است. در ساختمان سازی نیازی به تحمل فشار و حرارت بالا وجود ندارد.

لوله مسی سخت

سختی موجود در این محصول باعث شده تا بیش تر در صنعت مورد استفاده قرار بگیرید. از لوله مسی سخت برای انتقال سیالات سرد و گرم در تأسیسات استفاده می شود. لوله های مسی از طریق روش هایی چون لحیم کاری، فشرده سازی و روش های شعله ور به یک دیگر متصل می شوند.

انواع مختلف لوله مسی بر اساس نوع عملکرد

_  لوله مسی شاخه ‌ای

_ لوله مسی کلاف

_ لوله مسی کویل

_ لوله مسی مویی

_ لوله مسی چه کاربردی در تاسیسات دارد

تعریف لوله مسی شاخه ای

سطح داخلی لوله مسی شاخه ای مساوی و هم سطح است. بهره مندی از ویژگی فوق باعث شده تا محصولی کاربردی برای هدایت الکتریکی قرار بگیرد. این محصول فولادی استقامت بالایی در برابر خوردگی دارد. کاربرد اصلی لوله مسی شاخه ای برای مواردی چون صنایع برودتی، بهداشتی و الکتریکی و همچنین تهویه مطبوع می باشد.

تعریف لوله مسی کلاف

نوع دیگر لوله مسی، کلاف است. این محصول در قطرهایی مابین 4.1 تا 7.8 اینچ به طول های 15 تا 50 میلیمتر تولید شده و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. جنس این لوله های مسی نرم و منعطف بوده و از این رو از آن ها در لوله کشی و سیستم های سرمایشی و گرمایشی استفاده می شود. ساده ترین مثال کاربرد لوله مسی کلاف، در لوله کشی کولرهای گازی دیده می شود. لوله مسی کلاف به دلیل نوع مصرفی که دارد به شکل آنیل در بازار دیده می شود.

تعریف لوله مسی کویل

لوله های مسی کویل معمولا با نام  لوله ‌ها LWC شناخته می شوند. کاربرد اصلی این نوع لوله ها عمدتا در خطوط تولید انبوه سیستم ‌های حرارتی و برودتی و مبدل‌ های حرارتی است. ضریب هدایت حرارتی بالای لوله های LWC باعث شده تا در دستگاه های حرارتی به کار روند. انتقال حرارت این محصول تقریبا دوبرابر فلز آلومینیوم است.

تعریف لوله مسی مویی یا (capilary)

لوله مسی مویی را معمولا با نام  Capillary می شناسند. علت نامیدن آن ها با عنوان لوله مسی مویی، ظرافت و قطر نازک آن است. لوله مسی مویی میان خروجی فیلتر(درایر) و ورودی اپراتور قرار می گیرد. طول و ضخامت محصول نقش مهمی در کیفیت سرمای تولید شده دارد.

لوله مسی Capilary در قطر های ۶ الی ۲۲ میلی متر با آلیاژ SF-CV۲۲ به صورت کلاف به طول ۲۵ تا ۵۰ متر و با آلیاژ SF-CU۳۷ در قطر های ۶ الی ۵۴ میلی متر به صورت شاخه ای در بازار فولاد یافت می شود. لازم است بدانید که قطر های ۶۴ میلی متر به بالا تنها به شکل شاخه در بازار عرضه می شود.

لوله مسی چه کاربردی در تاسیسات دارد

در بالا اشاره کردیم که لوله های مسی دارای پوششی هستند که استحکام در برابر خوردگی را افزایش می دهد. به همین دلیل یکی از کاربردهای مهم لوله مسی در تأسیسات جهت انتقال آب با PH خنثی است. لوله هایی با قطر کم قدرت انتقال بیش ترین حجم آب را بدون مشکل دارد. از طرفی کاربرد این محصول هزینه ها را تا حد امکان کاهش خواهد داد و این امر موجب انتخاب آن برای تاسیسات و خطوط انتقال آب خواهد بود. مزیت دیگر لوله مسی انتقال گرما و حرارت است. عبور آب گرم از لوله مسی موجب گرم شدن لوله می شود. به علاوه  این محصول خاصیتی ضدمیکروبی دارد و مانع رشد و تکثیر میکروب در محیط می شود. مهم تر از آن لوله های مسی از رشد لجن در لوله جلوگیری کرده و در نتیجه سلامت افراد را در برابر بیماری هایی که از آب آلوده منتقل می شوند،  تضمین می کند.

دسته بندی لوله مسی بر اساس نیاز بازار

لوله مسی بر اساس نیازی که بازار دارد، در سه دسته  DLP، TPC و DHP جای می ‌گیرند.

لوله مسی TPC

این نوع لوله مسی مناسب هدایت های الکتریکی است. از این رو کاربرد بالایی برای مصارف الکتریکی مانند ساخت کابل دارد.

لوله مسی  DHP & DLP

لوله مسی  DHP & DLP افزون بر قابلیت هدایت حرارتی بالا که دارد، دارای قابلیت جوشکاری بوده و برای تولید مبدل ‌های حرارتی به کار می رود.

تقسیم بندی لوله‌ های مسی بر اساس ضخامت دیواره‌

لوله ‌های مسی با توجه به ضخامت دیواره ای که دارند، به سه دسته  L، K و M تقسیم بندی می شوند. ضخامت دیواره در هر یک از انواع مختلف، متفاوت است. با این وجود، ضخامت دیواره خارجی هر سه شبیه به هم است.

معرفی لوله مسی نوع M

لوله مسی نوع M دارای کمترین میزان ضخامت است. از این لوله مسی بیش تر در سیستم های آب خانگی استفاده می شود. اتصال این نوع لوله از طریق لحیم کاری و فشرده سازی می باشد. از دلایل اصلی کاربرد آن ها در سرویس لوله کشی آب خانگی اقتصادی بودن و قیمت مناسب آن است. قیمت این محصول با توجه به ضخامت دیواره تغییر می کند.

معرفی لوله مسی نوع L

اصلی ترین کاربرد لوله مسی نوع L در لوله کشی داخلی، حفاظت از از آتش سوزی و کاربردهایی مانند HVAC می باشد. لوله مسی نوع L دارای جنسی سخت و سفت و در عین حال منعطفی است. این لوله ها را معمولا از طریق فشرده سازی و لحیم کاری به هم متصل می سازند.

معرفی لوله مسی نوع K

ضخیم ترین نوع لوله مسی نوع K است. از این محصول فولادی جهت انتقال آب، نشت روغن، محافظت در برابر آتش سوزی و HVAC و سایر صنایع استفاده می شود. اتصال این لوله مسی با جوشکاری و فشرده سازی امکان پذیر است. این نوع لوله داری جنسیتی سخت و سفت است. داشتن این خصیصه موجب استفاده از آن در خطوط و اتصالات آب زیر زمینی شده است. با وجود استحکام بالای آن ها، لوله های مسی در برابر گاز آسیب پذیرند.  در نتیجه گزینه صحیحی برای خطوط انتقال گاز نمی باشند.

فرآیند و مراحل تولید لوله مسی

مراحل تولید لوله مسی به شرح زیر است:

_ ذوب کاتد در کوره القایی
_ ریخته گری مداوم پوسته مادر
_ بسته بندی و حمل
_ نورد پوسته مادر و اصلاح کریستالی آن
_ کشش سه مرحله ‌ای لوله مادر
_ کشش در ماشین دورانی (کویل سازی لوله، شاخه سازی لوله، کلاف سازی لوله )
_ تنش زدایی

 لوله حرارتی مسی چه مزایایی دارد

از مهم ترین مزایای لوله مسی حرارتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

_ انتقال حرارت با سرعت بالا در عین حفظ حرارت

_ ضریب بالای انتقال حرارت

_ یکنواخت بودن توزیع دمای در بدنه

_ هزینه پایین و برخورداری از ساختار ساده

_ فشردگی، ضریب اطمینان و بازدهی بالا

_ اتلاف گرمای بسیار پایین

_ سازگاری با محیط زیست

بررسی معایب لوله های مسی

_ اگر چه این مقاطع تقریباً از همه لحاظ نسبت به انواع مقاطع فولادی گالوانیزه برتری دارند، اما در برخی شرایط، نسبت به لوله‌ های پلاستیکی و پلیمری ضعف دارند.

_ مهم‌ ترین ضعف این محصولات قیمت بیشتر آن‌ ها نسبت به انواع پلاستیکی و پلیمری است.

_ لوله های مسی از نظر اسیدیته آب نیز با مشکل روبرو می‌ شوند؛ بنابراین نصب آن‌ ها برای سیستم‌ های لوله‌ کشی که از چاه آب می‌ گیرند؛ مناسب نیست.

_ با وجودی که لوله های مسی انعطاف‌ پذیر هستند، اما لوله‌ های پلاستیکی بیشتر از آن‌ ها می‌ توانند خم شوند و تقریباً در هر فضای لازم قرار می‌ گیرند.

_ کد گذاری رنگی لوله‌ های پلاستیکی استفاده از آن‌ ها را برای لوله‌ کش‌ ها که می‌ توانند رنگ‌ های خاصی را برای لوله‌ های سرد و گرم تعیین کنند، بسیار آسان‌ تر کرده است.

قیمت روز لوله مسی

عوامل متعددی در تعیین قیمت روز لوله مسی نقش دارند. وزن، ضخامت، سایز، وضعیت بازار و میزان عرضه و تقاضا از اصلی ترین فاکتور هایی هستند که بر قیمت این محصول موثرند. با توجه به نواسانات بازار لوله مسی قیمتی ثابت نداشته و باید به صورت روزانه قیمت ها را استعلام بگیرید. قیمت لوله مسی در وبسایت رامکو به صورت روزانه اعلام می شود. در صورت تمایل ارتباط با کارشناسان فروش لوله مسی و استعلام قیمت به صورت تلفنی می توانید در ساعات اداری با شماره زیر تماس بگیرید.

شماره تماس: 71400040-021

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست