لوله داربستی چیست

folder_openلوله
commentبدون دیدگاه

همه ما در هنگام گذر از کنار ساختمان های درحال ساخت داربست های ساختمانی را از نزدیک دیده ایم. لوله های داربستی در پروژه های ساخت و ساز برای نصب داربست استفاده می شود. نصب داربست بدین جهت است که روند کار و دسترسی به بخش های دشوار به سهولت انجام پذیرد. لوله هایی که برای نصب داربست مورد استفاده قرار می گیرند را لوله داربستی می نامند. لوله های داربستی نوعی لوله استیل درزداری می باشند که جنس آن ها فولاد ضد زنگ است. علت استفاده از فولاد ضد زنگ (گالوانیزه) افزایش استحکام و مقاومت لوله در برابر خوردگی و فرسودگی است.

لوله های داربستی هم همانند سایر مقاطع فولادی قیمتی ثابت نداشته و تحت تأثیر عوامل مختلف تغییر می کند. عواملی مانند ابعاد، ضخامت، میزان عرضه و تقاضا، کارخانه تولید کننده و غیره بر قیمت روزانه این محصول موثرند. از این قیمت لوله داربستی به صورت روزانه اعلام می گردد. وبسایت رامکو هم به صورت روزانه قیمت ها اعلام می کند. در کانال تلگرامی رامکو هم قیمت ها به صورت روزانه اعلام می گردد. برای استعلام قیمت به صورت تلفنی و ثبت سفارش می توانید با شماره زیر تماس بگیرید.

شماره تماس: 71400040-021

آن چه در این بخش خواهیم خواند:

_ تعریف لوله داربستی

_ معرفی انواع مختلف داربست ها

_ سایز و ابعاد لوله داربستی

_ هنگام اجرای داربست چه نکاتی باید رعایت کرد

_ چه عواملی بر قیمت لوله داربستی موثر است

تعریف لوله داربستی

سازه های فلزی که در ساختمان های در حال ساخت برای دسترسی آسان به نقاط مختلف به کار می رود، داربست نامیده می شود. داربست ها شامل لوله های از جنس فلز به اندازه 3 و 6 مترهستند. لوله های داربستی متناسب با شرایط و کاربردشان در دو نوع سبک و سنگین تولید می شوند. به طور استاندارد این محصول فولادی به طول 6 متر تولید شده و قطر خارجی اش 48.3 میلی متر و ضخامت دیواره اش 3.2 میلی متر است.

لوله های داربستی که در واقع همان لوله های صنعتی هستند، با استفاده از بست های خاص به هم متصل شده و سازه های داربستی را ایجاد می کنند. کاربرد اصلی لوله داربستی در صنعت بود و در ساخت سازه ها و صنایع کاربرد دارد. به عبارتی می توان گفت که لوله های داربستی در معرض آزمایش گاز و آب قرار نمی گیرد. لوله های داربستی در سایزهای مختلفی تولید می شوند، اما رایج ترین سایزی که تولید می شود، سایز 5 یا 11.2 اینچ است. در بازر این محصول فولادی با عنوان لوله 5 شناخته شده است.

سازه های داربستی معمولا از فلز و یا چوب ساخته می شوند. این محصول همانند یک تکیه گاه در بخشی از سازه به کار می رود. لوله های داربستی با ضخامت 2 و 2.5 بیش ترین کاربرد را درصنعت دارند.

برای ساخت سازه های داربستی نیاز به داشتن تخصص است. زیرا در صورتی که این سازه ها خراب شوند، خسارات سنگینی رابرای مصرف کننده به همراه خواهد داشت. فاصله میان ساختمان تا داربست را معماران مشخص می کنند، با این وجود می توان گفت که داربست ها معمولا با فاصله 30 الی 40 ساانتی متری از ساختمان بنا می شوند.

معرفی انواع داربست ها

_ داربست چکشی ستاره

_ داربست مثلثی

_ داربست چکشی کاسه ای

داربست چکشی ستاره

این نوع داربست به واسطه ی مهارها افقی با پایه های قائم ایجاد می شود. این نوع داربست از مزیت های بسیاری برخوردار است که می توان به سهولت در باز و بسته شدن آن بدون نیاز به مهاربندی در ارتفاعات، آچار، کارگر ماهر و همچنین انتقال آسان آن اشاره کرد.

داربست مثلثی

داربست های مثلثی حاصل از اتصال فریم های مثلثی به شکل نر و ماده است. این نوع داربست نیز از مزایایی چون باز و بسته شدن آسان و عدم نیاز به کارگر اشاره کرد.

داربست چکشی کاسه ای

داربست های کاسه ای چکشی حاصل از اتصال مهارهای افقی و پایه های قائم می باشد. این مدل داربست قابلیت های مختلفی دارد که  می توان به توسعه یافتن آن در پلان، عدم نیاز به مهاربندی در ارتفاعات اشاره کرد. همچنین قابلیت استفاده در داربست بندی نمای ساختمان از دیگر مزایای این نوع می باشد.

ابعاد لوله داربستی

لوله های داربستی در ابعاد استانداردی تولید می شوند که عبارتند از:

_ قطر خارجی 48.3 ميلى متر

_ ضخامت ديواره 2 و 2.5 ميلى متر

_ طول تا ۶ متر

 داربست شامل چه اجزایی می باشد

 لوله های سرتاسری

لوله های افقی هستند که داربست را در طول مهار کرده و برای ایجاد تکیه گاه و زیر تخته ای در طول سازه ایجاد می گردند.

لوله های زیر تخته ای

لوله های زیر تخته ای در سراسر سازه قرار گرفته و به عنوان تکیه گاهی برای تخته ها مورد استفاده قرار می گیرد.

ستون داربست

ستون داربست از لوله های قائم ایجاد شده که به شکل عمودی تکیه گاه داربست را ایجاد می کنند. این محصول وزن و بار داربست را به زمین منتقل می سازد. لوله داربست به شکل مایل رو به ساختمان قرار می گیرد. طول این لوله ها معمولا 6 متر است. در صورتی که نیاز به افزودن لوله باشد، از بست های برشی استفاده می شود.

لوله های شمعی

به لوله هایی گفته می شود که بر سطح ساختمان مجاور و زمین جانمایی می شوند.

لوله های قطری

به لوله هایی گفته می شود که به شکل قطری در سطح داربست قرار می گیرند. وظیفه اصلی این لوله ها ایجاد تعادل و ممانعت از حرکت داربست است.

قید

لوله هایی هستند که وظیفه  آن ها اتصال قید درگاهی به داربست است.

هنگام اجرای داربست چه نکاتی باید رعایت کرد

در بخش داخلی ساختمان های کم ارتفاع از داربست هایی کوتاه و سبک استفاده می شود. ارتفاع داربست ها دارای محدودیت است. حداکثر سقف مجاز ارتفاع داربست 3 متر است. در مقابل برای ساختمان های مرتفع از داربست هایی با بلند و طویل استفاده می شود. لوله هایی که در ساختمان های مرتفع استفاده می شوند، دارای قطر 5 سانتی متری با ضخامت 4 میلی متر هستند. این لوله های داربست توسط بست داربست به هم متصل می شوند.

لازم به ذکر است بدانید که هنگام نصب و کار روی داربست، افراد موظفند نکات ایمنی را رعایت نمایند. یکی از نکات ایمنی پوشیدن کفش های استانداردی است که روی این داربست ها لغزنده نباشند. به علاوه هنگام وارد و خارج گشتن از سکوی کار باید نکات ایمنی را رعایت کرد.

جالب توجه است بدانید که 20 درصد از خساراتی که از این سازه ناشی می شود، به هنگام نصب و برداشت است. در نتیجه بایستی کلیه نکات ایمنی به هنگام نصب و برداشت رعایت گردد. علاوه بر موارد مذکور، اتصال و نصب تخته های داربست اهمیت بسزایی دارند. اگر تخته ها به درستی جانمایی نشوند، امکان لیز خوردنشان بالا رفته و خسارات جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت.

معمولا توصیه می شود که پیش از نصب، بازرسی تخته ها باید انجام شود. همچنین نباید بیش از اندازه روی داربست ها بار سنگین قرار داد، زیرا امکان واژگونی داربست ها افزایش می یابد. از سایر عواملی که موجب وارد ساختن خسارت به داربست ها می شود، عدم تنظیم سکوها و همچنین سکو هایی بدون میله های محافظ می باشد. دقت کنید که  در هنگام نصب داربست ها با خطوط الکتریکی بالای آن ها تماس پیدا کرده و ممکن است سبب خسارت گردند. توصیه بر این است که موضوع فوق را پیش از نصب داربست بررسی نمایید.

قیمت روز لوله داربستی

عوامل مختلفی بر قیمت لوله های داربستی موثرند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:

_ جنس لوله داربستی

_ وزن لوله داربستی که وابسته به ضخامت و سایز لوله داربستی می باشد.

_ سایز لوله داربستی که تعیین کننده اندازه قطر داخلی و قطر خارجی لوله داربستی می باشد.

_ ضخامت لوله داربستی که متداولترین ضخامت 2 و 2.5 میلیمتر می باشد.

برای استعلام قیمت لوله داربستی می توانید به وبسایت رامکو مراجعه کرده و یا این که وارد کانال تلگرامی رامکو شوید. همچنین مصرف کنندگان گرامی می توانند با تماس گرفتن و ارتباط با کارشناسان فروش، به صورت تلفنی استعلام قیمتت گرفته و سفارش خود را ثبت نمایند.

شماره تماس: 71400040-021

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست