برخلاف بالا رفتن قیمت دلار، میگرد افت قیمت داشت. قیمت هر کیلو میلگرد با با کاهش 500 تومانی به ۱۶ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. گرچه فروشندگان دلیل اصلی آن را کاهش ساخت و ساز می دانند.
به نظر میرسد که سازندگان با توجه به نوسانات قیمت مصالح و در پی آن افزایش قیمت دلار و کاهش ارزی پول ملی تمایل به ساخت و ساز ندارد.
رکود در بازار آهن
عضو هیات مدیره اتحادیه فروشندگان آهن ضمن اشاره به وضعیت بازار در این مورد گفت: بازار آهن راکد است و به دنبال کاهش ساخت و ساز، فروش آهن و میلگرد، در فصل زمستان روندی نزولی خواهد داشت.
محمدصادق چیت ساز اشاره کرد: دلیل اصلی رکود بازار آهن مشکلات مرتبط با ساخت وساز در شهر های شمال کشور است و این موضوع بازار ساخت وساز را کاهش داده است.
وی افزود: کاهش تقاضای میلگرد در روزهای اخیر، قیمت آن را کاهش داده است.
آینده قیمت میلگرد
چیت ساز با اشاره به آینده قیمت میلگرد گفت: معمولا در بهمن ماه رونق به بازار بر میگردد و حجم معاملات بیشتر میشود. همین افزایش تقاضا قیمت میلگرد را اندکی گران میکند. البته قیمت ارز هم در قیمت میلگرد دخیل است. چنانچه دلار تا بهمن ماه روند ثابتی داشته باشد، احتمال دارد میلگرد گران نشود.
او بیان کرد: از زمان شیوع ویروس کرونا تقاضا برای خرید میلگرد کاهش محسوسی داشت. چرا که با شیوع این ویروس تقاضا برای ساخت مسکن هم کاهش پیدا کرد.
ساخت و ساز در تهران نسبت به سال ۱۳۹۹، افت ۱۸ درصدی و در مقایسه با سال ۱۳۹۰ کاهش ۸۰ درصدی را تجربه کرده است. این نشان میدهد قدرت خرید مردم برای خرید یا حتی ساخت مسکن نیز ضعیف شده است.