رکود 3/1 تریلیون دلاری سرمایه گذاری انرژی

folder_openاخبار
commentبدون دیدگاه

رکود 3/1 تریلیون دلاری سرمایه گذاری انرژی

آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر (IRENA) درگزارشی جدید در روز چهارشنبه گفت: سرمایه‌گذاری‌های جهانی در فناوری‌های انتقال انرژی، از جمله بهره‌ وری انرژی، در سال ۲۰۲۲ به رکورد ۱.۳ تریلیون دلار رسید که ۱۹ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش داشت و نسبت به قبل از کووید سال ۲۰۱۹ افزایش عظیمی ۵۰ درصدی داشته است.

علیرغم جهش در سرمایه گذاری در فناوری های لازم برای انتقال انرژی، سرمایه گذاری در انرژی های تجدید پذیرهنوز کمتر از 40 درصد از میانگین سرمایه گذاری مورد نیاز هر سال بین سال های 2021 تا 2030 برای سناریویی است که در آن جهان دارای بر اساس گزارش مشترک IRENA و Climate Policy Initiative (CPI) احتمال محدود کردن گرمایش زمین تا 1.5 درجه سانتیگراد وجود دارد سال گذشته سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر به رکورد 500 میلیارد دلار رسید.

بر اساس این گزارش، علیرغم سرمایه‌گذاری بی‌سابقه 1.3 تریلیون دلاری در انتقال انرژی، سرعت فعلی سرمایه‌گذاری برای قرار دادن جهان در مسیر رسیدن به اهداف توسعه اقلیمی یا اجتماعی-اقتصادی کافی نیست. ایرنا خاطرنشان می کند که سرمایه گذاری سالانه باید حداقل چهار برابر شود و به طور متوسط ​​بین سال های 2021 تا 2030 به حدود 5.7 تریلیون دلار و بین سال های 2031 تا 2050 به 3.7 تریلیون دلار برسد.

سرمایه‌گذاری‌های جهانی نیز به شدت در فناوری‌های خاص مانند انرژی خورشیدی متمرکز است. علاوه بر این، در سال‌های اخیر اختلاف فاحشی بین سطح بالای سرمایه‌گذاری در اقتصادهای توسعه‌یافته و بودجه ناچیز برای فناوری‌های انتقال انرژی در اقتصادهای توسعه‌یافته، به‌ویژه در آفریقا، پدیدار شده است.

فرانچسکو لاکامرا، مدیر کل ایرنا در بیانیه ای گفت: «برای انتقال انرژی به منظور بهبود زندگی و معیشت، دولت ها و شرکای توسعه باید با شناخت زمینه ها و نیازهای مختلف، جریان عادلانه مالی را تضمین کنند.

علاوه بر این، این گزارش نشان داد که دستیابی به یک انتقال انرژی مطابق با سناریوی 1.5 درجه سانتیگراد مستلزم هدایت مجدد 700 میلیارد دلار در سال از سوخت های فسیلی به فناوری های مرتبط با انتقال انرژی است، با این حال سرمایه گذاری در سوخت های فسیلی همچنان در حال افزایش است.

گزارش جدید، بحران انرژی و تغییرات اخیر در سیاست‌ها باعث شد سرمایه‌گذاری جهانی در منابع انرژی کم کربن به رکورد ۱.۱ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۲ افزایش یابد، در حالی که پول صرف شده برای انتقال انرژی برای اولین بار با سرمایه‌گذاری در تامین سوخت‌های فسیلی برابری می‌کند.

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست