تغییرات نرخ ارز در بازار داخلی هم چندان نیاز به توصیف نداشته و تابلوها بیان گر واقعیتهای موجود است؛ نباید در شرایط فعلی چندان به عقب نشینی محسوس نرخ ارز در بازار داخلی خوش بین بود.
بنا بر تحلیل کارشناسان بازار فولاد برای اینکه بتوان چشم انداز اصولی از بازار فولاد ارائه شود حداقل به سه مولفه نیاز است:
۱- روند نرخ جهانی فولاد
۲ -روند نرخ ارز در بازار داخلی
۳- تقاضای صادراتی
روند نرخ صادراتی چه در حوزه سنگ آهن و چه در بخش قراضه فعلا صعودی دیده میشود. تغییرات نرخ ارز در بازار داخلی هم چندان نیاز به توصیف نداشته و تابلوها بیانگر واقعیتهای موجود است؛ نباید در شرایط فعلی چندان به عقبنشینی محسوس نرخ ارز در بازار داخلی خوشبین بود و بلکه این افزایش قیمتهای شارپی اخیر نرخ ارز اثرات مخرب خود بر بازار داخلی و بخشهای زیربنایی را آرام آرام نشان خواهد داد هر چند که در حوزه کالاهای سریع نقد شونده همانند طلا تاثیر این افزایش قیمت ارز به وضوح قابل لمس است.
بازار آهن
تا این لحظه نرخ دلار در بازار آزاد، حول و حوش ۳۶ هزار و ۹۰۰ تومان مبادله میشود.
به دنبال بروز موجی از نوسانات افزایشی در بازار، نرخ میلگرد از کانال ۱۵ هزار تومان خارج شده و در کف کانال ۱۶ هزار و ۱۵۰ تومان اعلام شد که به میله گرد نورد کرمان تعلق دارد، آنچه از واقعیت اقتصادی کشور برمیآید به نظر میرسد بازار میلگرد یک گپ منفی تا کانال ۱۷ هزار تومان در پیش دارد که به تدریج و با ورود به دی ماه تخلیه خواهد شد.
نرخ نبشی و ناودانی تا این لحظه در همه شرکت هایی که اعلام قیمت کرده اند ثابت بوده است.
قیمت تیرآهن نیز در اکثر کارخانه ها افزایش ۱۰ الی ۱۰۰ هزار تومانی داشت اما چند کارخانه نیز تغییر قیمت نداشتند. گفتنی است بیشترین نوسانات هم روی سایز ۱۴ و ۱۸ بود و بازارساز تمام تلاش خود را برای نوسانسازی روی این محصول به کار برد. شرکت ظفر بناب نیز قیمت محصولات خود را ۲۰۰ تومان افزایش داد و شرکت ذوبآهن در بخش شاخهای هنوز اعلام قیمت نکرده است.
قیمت پروفیل تا این لحظه از هیچ شرکتی اعلام نشده است.
گردآورنده: سولمازضیائی کیان